fredag den 21. januar 2011

knækbrød

Jeg har bagt knækbrød i denne uge og de var nemme, at bage og smager godt.

Knækbrød:

1 dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
3 ½ dl rismel eller boghvedemel
1 tsk salt
½ tsk bagepulver
2½ dl vand
½ dl olie

Det hele røres sammen og fordeles på to bageplader beklædt med bagepapir. Del dejen i to dele og fordel dem på hver sin bageplade. Læg et stykke bagepapir over dejklumpen så er det nemmere at rulle dejen ud -helt fladt så den fylder hele bagepladen ud. Tag derefter papiret af og marker knækbrødene op med en kniv - dejskraber.

Begge plader sættes i en kold ovn og bages ved 175 - 180 grader ved varmluft i ca. 25- 30 min.

3 kommentarer:

  1. Uhm, sådan en gang knækbrød er bare skønt. Jeg skærer dem altid i kikse størrelse, og vi nyder dem til et krus te om aftenen.
    Dejligt at jordbærsyltet falder i smag.
    God søndag også til dig.

    SvarSlet
  2. Det lyder rigtig lækkert, Britt! Jeg har aldrig prøvet at bage knækbrød - det må jeg gøre snart.

    SvarSlet
  3. Mums den vil jeg snart prøve. Tak for opskriften:)

    SvarSlet