søndag den 12. februar 2012

Sacred Dance

For ca. 13 år siden dansede jeg Sacred Dance en gang om måneden i Teater Bygningen i Køge, jeg dansede et par år, så holdt læreinden desværre op. Jeg holdt meget af dansen man bruger kroppen, hjernen og er helt til stede i nuet. Dejlige venner og bekendte fik jeg også.

Så stor var min glæde da  en af mine gamle danse veninder har startet  Sacred Dance op 8 gange om året. Første gang var i dag og det var bare godt, det er sjovt for selv om det er så mange år siden jeg har danset,har kroppen ikke helt glemt det.
Sacred Dance er danse fra mange forskellige lande også danse i forbindelse med årstiderne. Man danser i kæde så man behøver ikke at være et bestemt antal personer.

Bagefter fik vi hjemmebag kaffe og te,
og så kan det nok være at snakken gik lystigt. Og jeg mødte igen nogle dejlige mennesker.


7 kommentarer:

 1. Det lyder meget alternativt...... men også enormt hyggeligt. Det er altid dejligt at tilbringe sin tid sammen med gode venner! :-D

  SvarSlet
 2. Det lyder spændende, Britt - jeg har aldrig hørt om Sacred Dance før.
  Ha' en dejlig søndag aften!

  SvarSlet
 3. Jens det er måske alternativt, at danse uden en partner men sjovt er det.

  SvarSlet
 4. Madame dansen blev startet i Skotland for 15 år siden.

  SvarSlet
 5. Ja, det er rigtig dejlig at danse Sacred Dance. Det giver glæde og ro og man bliver mere nærværende. Jeg danser regelmæssig forskellige steder. Der er efterhånden en del steder hvor man kan danse.
  Her er links, så du kan læse om de forskellige muligheder, hvis du gerne vil danse mere.
  http://www.helligedanse.dk/?vm=13054
  http://www.cirkeldans.dk/
  http://www.sanktjosephsoestrene.dk/Danmark/meditativdanse%20tilbud%202011.htm
  http://andrealumo.dk/
  http://www.sensus.se/Om-Sensus/RegionerNew/SmalandOland/Kontorsrot/Jonkoping/Kommunrot/Vaggeryd/Livets-cirkel---Nordisk-festival-for-Heliga-Danser/

  SvarSlet
 6. Mange tak tove.joe, jeg kunne godt tænke mig at danse en gang om måneden, så jeg vil kikke på alle dine adresser og se om der er dans i mit nær område.

  SvarSlet
 7. Det anede jeg ikke at der var kurser eller arrangementer i. Det lyder som noget en kollega engang instruerede i. Jeg kan se det for mig, hvordan hun instruerede i at vi lavede en slags "Zorba - the Greek" kæde og gik samme vej om jeg så må sige. Fornemmelsen var bare så rigtig musikalsk, og det snakkede vi også lidt om i toget på vej hjem fra Svendborg. Det er mange år siden, og jeg har kun mødt noget lignende ganske få gange siden da, det var almindelig kædedans i muntre lag mellem kolleger.

  SvarSlet